OM OSS


I Ruby Passions kennel ingår jag (Marie). Jag är född -76 och är enligt mig själv i mina bästa år. Jag är född och uppvuxen i Vaggeryd, ett litet samhälle 3 mil söder om Jönköping. Jag är utbildad Barnskötare men jag tror inte i dagsläget att det är ett jobb som jag skulle vilja arbeta med. Under de senaste 21 åren har jag jobbat på ett företag som heter AQ. Inom detta företaget har jag nog gjort det mesta men de senaste åren har jag stått vid en maskin och vikt plåt. Detta är kanske inte det mest stimulerande arbetet man kan tänka sig,  men jag trivs jätte bra med det iallafall, jag har trevliga arbetskamrater och kanon arbetstider. Jag har alltid jobbat förmiddagsskift MEN under de senaste åren har jag testat på att jobba natt och det fungerar kanon bra. När jag började på företaget 1995 hade jag igen aning om vad Facket var för något. Idag är jag själv Ordförande i vår verkstadsklubb och koncernordförande. Jag tycker att det är ett fantastiskt roligt och stimulerande arbete. Att kunna hjälpa andra arbetskamrater som har det svårt är verkligen en fantastiskt roligt grej att göra. Jag sitter även som valberedare i vår avd 40 Västbo-Östbo.

 

Det här är "mitt" hus i Fredriksdal. Där bor jag tillsammans med min sambo Joakim, våra hundar. Den 13:e juli 2012 föddes vår lille prins Ludwig. Jag stormtrivs verkligen i detta lilla hus. Givetvis är väl min största dröm att vi någon gång ska kunna flytta ut på landet. Men än så länge så duger detta gott och väl. Jag som alltid har bott i lägenhet tycker ju att det är en enorm frihetskänsla att bara kunna öppna ytterdörren och gå ut.

 

Under 2012 kommer vi att börja renovera och bygga till vårt lilla hus. Det ska bli jätte roligt men samtidigt känner jag att det kommer att bli jätte mycket arbete, men det blir nog kanon när det blir färdigt. Som jag skrev innan så är ju givetvis vår dröm att bo på landet, nu har vi tur så Joakims föräldrar bor på landet med en massa olika djur. Jag har haft den turen att få rida igen. Som yngre red jag på ridskola och jag hade även egna hästar. Men när jag flyttade till Jönköping fanns det ingen möjlighet för mig att ha en egen häst. Hästen som jag rider idag är ett svenskt halvblod som heter Marlon. En underbar häst som jag tycker så fruktansvärt mycket om.

Visserligen är han som en unghäst emellanåt fast han är född 1992 och han skulle nog mer än gärna se mig ligga på marken men han och jag hör liksom ihop och jag hoppas att vi kommer att göra detta många år framöver.

 

Mitt djurintresse föddes jag med. Under hela min uppväxttid har jag velat ha en hund. Men när jag var mindre fick jag nöja mig med mina små älskade tyghundar istället. Jag tror jag släpade runt alla dessa tyghundar överallt. Några snälla människor gav mig t om koppel till dem. De första riktiga djuren jag fick var två undulater som jag döpte till Pelle och Lotta, dessa fåglar var med mig många år av min uppväxt. Efter detta var det kaniner som var populärt, först fick jag Sussie, en underbar liten grå kanin. En kanin som man kunde ha lös i trädgården utan att den försvann. Sussie blev 13 år gammal. Efter denna kaninen kom en annan kanin som hette Kaj och detta var en Löwchen kanin, han blev tyvärr inte jätte gammal då ngt skrämde ihjäl honom i farmors trädgård. Under tiden jag hade kaniner föddes mitt häst intresse. Jag skaffade mig en fjording som hette Katja, tyvärr kände jag väl att tiden inte alltid räckte till så jag sålde henne efter ett par år. Min första hund köpte min pappa till mig år 1991, då tror jag att jag hade tjatat på honom om hund hur länge som helst och tillslut tyckte min pappa att nu ska Marie få en hund. På den banan är det.. för tillfället finns det fem hundar (sex i juni) här på samhällsvägen och som det känns just nu får det räcka med det.

 

Jag har gått en del hundutbildningar genom året för bl.a. Lars Fälth, Eva Bodfält, Niina Svartberg. Jag är utbildad instruktör inom SHK och SBK och jag är även utbildad tävlingssekreterare inom SBK. Jag håller på att läsa till exteriörbeskrivare på aussien och har bara det sista provet kvar. Jag har hållit hundkurser på Attila BK i ca 16 år och tycker att det är jätte roligt att ta sig an nya elever med nya problem. . Det jag brinner för mest inom hunderiet är utställningar och lydnad. Varför gillar jag då inte bruks ?? Det gör jag, men det är inte det jag väljer om jag ska träna. Jag och mina hundar spårar här hemma och jag kommer att försöka att tävla bruks med dem MEN får jag välja mellan en lydnadstävling och en brukstävling så väljer jag helst lydnadstävlingen men jag kommer att tävla bruks med mina hundar och då kanske intresset för bruks stärks !!! Vi får hoppas på det...

 

 

KONTAKT UPPGIFTER

Marie Johansson

Samhällsvägen 46

57175 Fredriksdal

0380-26127 alt. 070-3574853

   email:Ruby Passion´s